divendres, 21 de maig del 2010

ADN sintètic

Craig Venter el mag de la genètica ha aconseguit, tal i com havia predit, la creació de la primera cèl·lula amb ADN sintètic. Ell i un equip de 25 genis ha estat treballant durant molt temps per aconseguir crear una cèl·lula que vivis en un organisme però amb la particularitat de tenir un nucli sintètic. I així ha estat. Uns mesos més tard de la seva predicció, ha aconseguit integrar una cèl·lula amb un ADN propi dins un bacteri, aconseguint que tingués un funcionament normal com la resta.

Això lluny de ser una cèl·lula completament sintètica si que és un gran avenç per aconseguir bacteris que facin el que a nosaltres ens interessi. Podem començar creant-ne que es mengin el petroli, d'altres que serveixin per curar malalties fent de píldores vives, en definitiva ens obre la possibilitat de crear microorganismes a la carta.

A veure quina serà la següent proesa que ens oferirà aquest gran científic.

2 comentaris:

  1. Aquesta gent sap que els bacteris (o eren les bacteries?)tenen una capacitat per mutar tant brutal que les torna impredibles a mig termini?
    Crear microorganismes a mida pot estar molt bé, però que pot passar amb milions de célules que s'han menjat una taca de petroli quan sel's acabi el menjar? I amb els peixos que les incorporin al seu organisme?

    ResponElimina
  2. Bé, les cèl·lules s'eliminen a si mateixes al cap d'un temps perquè ho tenen programat al seu ADN. Llavors, sembla "senzill" que quan no tinguin aliment s'autoeliminin. I perquè? Doncs perquè també amb l'adn es prohibeix que es multipliquin i per tant no haurien de poder mutar. Així doncs tenim cèl·lules que moren quan un vol i viuen tant temps com un vol. Què pot passar si hi ha interferències que produeixen que l'adn muti? Doncs aquí hi ha els pals a les rodes que s'han de seguir investigant :D
    També he de dir que aquest paio està bastant sonat i de fet es creu déu... o sigui que bé... potser tenim un problema, certament.

    ResponElimina