dijous, 27 de maig del 2010

DVDs de 50Tb

Shin-ichi de la Universitat de Tokyo ha descobert un material que si s’aplica sobre els DVDs tradicionals pot augmentar la seva capacitat fins a 50Tb (50.000 Gb). El material és un cristall d’òxid de titani que en presència de làsers pot passar d’estat metall a semiconductor i a la inversa i canviar el seu color segons la inclinació i intensitat del làser. A més a més, el preu d’aquest material és ridícul en comparació als DVDs actuals a banda de ser molt més senzill d’aconseguir. I ja per acabar-ho de lligar tot sembla ser que podrà ser usat amb els dispositius DVD actuals, així que la tecnologia també està inventada.

Si tot va bé, aquests primers DVDs es podran començar a comercialitzar en uns 3 anys. De moment, però Shin-ichi està recercant inversió privada.

És l’adéu al Blue-Ray?

1 comentari:

  1. Tots els suports de dades basats en discos crec que estan obsolets. Per còpies de seguretat potser valen, perquè potser poden resultar més barats, però pels usuaris, està clar que no serveixen, a part de la facilitat amb que es deterioren. I si em dius que fins d'aquí 3 anys no es començaran a comercialitzar... amb més raó!! Ja tindrem micro-pen-drives de teres i teres!!! :P

    ResponElimina