dimecres, 22 de juliol del 2009

Genètica



Els estudis genètics estan avançant un ritme impressionant. Des del descobriment del genoma humà han aparegut un centenar d'empreses dedicades exclusivament a l'estudi d'aquest. Evidentment al ser tant noves a uns preus elevadets. Però com tot en aquesta vida i ara que estem a l'època dels low-cost ha apregut una empresa americana ( com no podia ser menys ) que ofereix un estudi genètic complet per 200$. A l'estudi hi venen els indicadors de 100 malalties on sabrem a quines som més propensos. També ens dirà de quines estem protegits. I si hi abonem 100$ fins i tot sabrem de quins avantpassats venim. Evidentment el saber que som propensos a certes malalties no implica que les haguem de patir!

I ara ve la pregunta: Quant temps trigarem a demanar aquest estudi als empleats?
I la més impotant : Quants de nosaltres estem disposats a saber què ens espera al futur (encara que sigui per prevenir-ho) ?

Ah pre cert, l'empresa es diu Pathway Genomics i el sistema tots el sabeu, una mica de saliva a un potet i a esperar!!!!


4 comentaris:

  1. Als empleats no ho sé, però les empreses d'assegurances ho aplicaran en breu!

    ResponElimina
  2. Mentre no sigui un enredu per fotre't 100€... Que jo no mu puc permití!!

    ResponElimina
  3. A nivell de ciència ficció, estem arribant al punt que la màquina està descobrint el llenguatge amb la que l'han programat.

    Hora del clímax.

    ResponElimina
  4. I pel que fa a la "por" de l'ús a nivell d'empreses i asseguradores...

    TRANQUILS. Els impostos serveixen per això.

    Avui dia recaptem als rics per donar-ho als pobres. (He dit recpatem?? ;-)

    En el futur ho farem als biològicament rics per compensar la resta.

    ResponElimina