dijous, 3 de desembre del 2009

Importància



Quan les persones creuen que la feina és desagradable, tot resta igual fins que el jefe dóna la ordre. De vegades fins i tot després de donar-la tot segueix de la mateixa manera. Les feines requereixen esforç i la feina no és agradable i així creem un cercle viciós molt negatiu on la única manera de que algú faci alguna cosa és simplement que no li importi gaire fer-ho (bastant comú a l'administració pública).

Llavors cal preguntar-nos quant val la feina feta per persones que no els hi importa el que estan fent? Quan ens importa podem fer coses increïbles!

Però què passaria si t0thom fes allò que li importa. Quedarien coses sense fer? Segurament. Però al món hi ha molta gent diferent amb molts interessos diferents i per tant és molt probable que les coses que és necessari que es facin, les realitzi algú a qui li importin. La millor manera de fer alguna cosa bé, és donar-la a algú a qui li importi.

Però sabem realment el que ens importa? És el mateix al llarg de la vida?


1 comentari:

  1. Jo penso que no. No sé si sabem realment el que ens importa (suposo que això depèn dels objectius de cadascú). Però estic convençuda que ni de bon tros és el mateix al llarg de la vida!

    El que ens importa pot canviar moltíssim en diferents moments: segons l'aprenentatge que ens aporta, o el repte que suposa per a nosaltres mateixos o davant els altres, o l'interès econòmic, els contactes... Jo penso que tot això pot fer que la feina t'importi més o menys.

    De tota manera, m'alegra aquí poder repetir el que sempre em diu el meu pare (empresari des de ben jove): "no cal que facis tot el que t'apassiona; apassiona't per tot el que fas!"
    I jo penso que té raó: si la feina no és la millor per a tu, canvia-la o posa-li ganes! Però clar, això a l'administració és massa complicat. Com tu dius, és un cercle viciós!

    Uix! Demano disculpes per l'extensió del comentari... m'he emocionat fent el que faig! :D

    ResponElimina