dimecres, 28 de gener del 2009

Gerontologia




Aubrey de Grey. Un hippy, qui ho diria, que després de molts anys d'estudi sembla que ha trobat la fórmula per la vida eterna. Ell és un dels gerontòlegs més mediàtics de l'actualitat. La seva teoria bàsica es basa en el fet que els teixits orgànics es poden reparar i evitar que s'atrofiïn per culpa de l'envelliment i per tant aconseguir la vida infinita és només qüestió de temps. De moment sembla que ha descobert 7 tipus de danys que l'edat i l'envelliment causen i que han de ser reparats mèdicament abans de poder entrar a la nova era immortal. Entre aquests hi ha mutacions a l'ADN, mutacions mitocondrials, brossa intracel·lular, brossa extracel·lular, pèrdua de cèl·lules, senescencia cel·lular, interconnexions extracel·lulars. És interessant veure el seu enfocament. Hem de pensar en com evitar el deteriorament més que en resoldre'l quan ja s'ha iniciat. 

Li seguirem la pista ara que encara sóc jove.


6 comentaris:

  1. De vegades llegeixo el bloc...avui no em puc mossegar la llengua, espero que no et sàpiga greu.

    Qui ensenya l'home a morir, li ensenya a viure. Montaigne
    (volia una cita de la Iliada però no la recordo bé i no l'he trobat...)

    Segur que el món canviarà molt, que la ciència farà descobriments prodigiosos. Segur que tens un grapat d'arguments per explicar les mil teories que has llegit en aquell llibre del xino que diu que al final ens convertirem en Déus...
    Jo simplement crec, que potser no som mereixedors de tanta exigència. I només li demano a la vida, poder trobar una lluita prou digne per la qual poder morir si cal.
    De vegades em fas pensar en un trosset d'un poema que vaig llegir fa molts anys que diu:

    "Yo creía que quería ser poeta, pero en realidad lo que quería, era ser poema"
    Jaime Gil de Biedma

    Ara no sé ben bé pk m'ha vingut al cap això, de fet no hi té res a veure no? o potser si...tant li fa!

    Et devia un rollo! jijji ¬¬'

    ResponElimina
  2. Va, ja que estem filosòfics... Només diré que la inmortalitat ha estat utilitzada com a càstig en nombroses cultures, i que el que ens fa ser l'enveja dels déus, és precisament la intensitat amb la que vivim... Justament pel fet que la vida és curta!

    :P

    ResponElimina
  3. Està molt bé que tothom pensi el que vulgui. Però quan hi hagi la pastilleta per allargar uns anys més la vida... qui de vosaltres no se la prendrà? I en tot cas, si algú no se la vol prendre, no hi veig cap inconvenient ;)

    ResponElimina
  4. Cert.

    Estic segur que el principal motiu que evita que tots ens posem a estudiar per aconseguir la immortalitat, és la por al fracàs.

    Un fracàs de tota una vida intentant evitar l'inevitable, que acaba frustrada amb la mort implacable.

    Però per això es van inventar els herois.

    I els plebeus que esperem el seu èxit per beneficiar-nos-en.

    ResponElimina
  5. Cert, tothom es prendria la pastilleta si existís.
    O si se la pogués pagar oi? ¬¬'

    ResponElimina