dimarts, 28 d’abril del 2009

Termodinàmica




Entenem que l'energia aplicada al sistema són les persones i/o màquines que aporten coneixement. Entenem que la quantitat de coneixement emmagatzemat és la temperatura del sistema. Entenem que l'entropia del sistema és la quantitat d'Energia/Temperatura. Entenem que el sistema és internet i és tancat.

La segona llei de la termodinàmica diu que l'energia d'un sistema tancat tendeix a estabilitzar-se i que l'entropia del sistema tendeix a incrementar-se.

Corol·lari 1: Internet doncs tendeix al caos?
Corol·lari 2: Amb temps infinit, internet provocarà que tots sapiguem el mateix?
Corol·lari 3: El coneixement utilitzant internet és LIMITAT.

Hagan sus apuestas!!!


5 comentaris:

  1. Les conclusions 2 i 3 son irrellevants per què no hi ha infinits palpables. Per tant, la condició de la conclusió 2 no es complirà mai i la conclusió 3 és directament una obvietat. Pel que fa a la primera conclusió, ja no és tant senzill. El nombre de persones al món s'estabilitzarà per que simplement no n'hi cabran més. La informació que aquestes persones i les que les segueixin generin, seguirà augmentant. Per tant, si fem la divisió i li posem el nom d'entropia, veurem que lluny d'augmentar el que farà és diminuïr. Per tant, el meu veredicte és que les lleis de la termodinàmica no es poden aplicar a internet i el coneixement. Però clar, tan sols és una opinió.

    :P

    ResponElimina
  2. Això es posa interessant ;)

    1.- Quin argument hi ha per dir que és òbvi que el coneixement té límits?

    2.- El corol·lari 2 hauria de dir, com més temps passa, menys variació de coneixement i més estabilització.

    3.- Fixa't que mitjançant l'evolució, a cada nova generació hi ha més capacitat de coneixement. Per tant una persona produeix més coneixement. Encara que siguem els mateixos, tenim més coneixement. Però a més, s'han inventat les màquines per gestionar-lo millor, talment com els cotxes per moure'ns millor. I de màquines en podem tenir infinites ( de fet acaba de començar l'era informàtica fa 20 anys ).

    4.- Estic d'acord que la termodinàmica no és coneixement, però i no és bonic reflexionar?

    ResponElimina
  3. ostres!
    Quanta feina que farieu si pensesiu en petit!

    ResponElimina
  4. muy buenas, soy marcos de la charla de inundart. te invito a pasar por nuestro blog y eschar un vistazo. por cierto, te persiguen la rareza y la soltura (a mi criterio).

    en fin, nos leemos

    ResponElimina
  5. El coneixement es multiplica per recombinació.

    Ni de lluny hem arribat encara a límits amb rendiments decreixents.

    Podem dir que les recombinacions actuals encara provoquen creixements exponencials.

    Fins quan?

    ResponElimina