dimarts, 13 de gener del 2009

La fi dels DRM

Finalment Apple dóna per acabada l'etapa de protecció dels drets d'autor al sector del multimèdia. Com tots sabeu, la majoria de sistemes i perifèrics multimèdia, entre els quals hi ha els iPod, han estat utilitzant els últims temps DRM (Digital Rights Management). Això és un sistema de protecció per programari i per software que impedeix la còpia il·legal o legal de les cançons i vídeos descarregats o comprats legalment. L'iTunes ha aplicat aquest sistema a la gran majoria de cançons descarregades. Tot i això, també n'ha tingut sense protecció. El fet que tant s'hagin descarregat en la mateixa quantitat tant unes com les altres, ha demostrat que la no-protecció no implica la còpia ni la distribució il·legal i que per tant, no és necessari esmerçar esforços en protegir res. Allò que està protegit és més susceptible de ser copiat il·legalment i de ben segur que algú ho farà. 

Així doncs, podem dir que estem davant la caiguda de l'empresa que ens està cobrant per qualsevol dispositiu d'emmagatzematge en concepte de drets d'autor? Estem a l'inici de la fi de l'SGAE?

3 comentaris:

  1. Tan de bo fos així!
    El què jo no acabo d'entendre és com un partit autoanomenat d'esquerres dongui suport d'una manera tan descarada a una entitat privada com és l'SGAE.
    Manda webs!!!!

    ResponElimina
  2. L'SGAE és una de les societats que em fa més ràbia. És tremendament injust que un colectiu privat tingui dret a recollir impostos. És una vergonya total! El que sincerament no entenc és com carai s'ha pogut arribar a acceptar que imposin el seu cànon... Vergonyòs!
    Per tant, m'alegraré moltíssim de qualsevol noticia que els perjudiqui directa o indirectament!

    ResponElimina
  3. Es diu ZAPATERO, l'han votat la gran majoria dels catalans i va fer campanya amb la SGAE posant-se el dit damunt la cella.

    Estem en democràcia i tenim el que votem.

    ResponElimina