dimecres, 4 de febrer del 2009

Malviviendo






De ben segur que tots heu volgut, algun cop a la vostra vida, filmar una sèrie amb la càmera que us vau regalar per reis. Alguns fins i tot heu trucat a uns quants col·legues i ho heu provat. I alguns, cada cop menys, fins i tot heu editat la cinta i l'heu projectat passant una bona estona amb els amics mentre us remullàveu la gola amb unes birres ben fresquetes. Habitualment, però això era el màxim que es podia aconseguir amb tota aquella feina. I després d'això quedava desterrada a un calaix profund amb un dit de pols fins la pròxima revisió al cap d'uns anys per rememorar vells temps.

Ara però amb l'arribada de servidors d'streaming gratuïts és molt senzill per a qualsevol mostrar la seva obra d'art al món. I d'això vull parlar avui, d'aquelles sèries que van començar com vídeos casolans i han esdevingut sèries de renom. Una de les primeres sèries domèstiques que van triomfar va ser QVMT on un grapat d'amics tancats a casa expliquen històries humanes i s'inventen històries fantàstiques. Durant dos anys han estat publicant un capítol cada setmana i ara els han fitxat a la sexta. Últimament ha aparegut una sèrie nova, anomenada Malviviendo. Aquesta tot i haver-se gastat molt pocs euros per gravar-la, té una qualitat bastant elevada, tot i que el contingut és totalment vulgar. Explica històries, de vegades totalment surrealista, de col·legues del submón yonki. Trobo que està molt ben trobada i de fet ja comencen a tenir seguidors que s'estan fixant amb la seva trajectòria.

Em fa gràcia veure el canvi de paradigma. És possible que passem de buscar a ser buscats? Serà aquest el nou paradigma d'aquesta era? Coneixeu alguna altra sèrie que tingui aquest tipus d'èxit?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada