dijous, 27 de novembre del 2008

Reiniciant


Els informàtics sabem que quan "tot falla, s'ha de reiniciar". Quan el sistema està sobrecarregat hem de prémer el botó de reset i esperar que es torni a reiniciar amb normalitat. Lo graciós d'això, és que hem aplicat a les màquines una cosa que el nostre cos coneix des de fa segles. Cada dia hem de dormir per reiniciar el nostre sistema operatiu.  

Dormir és arribar a la rendició. És el lloc on ja no lluitem més amb el nostre entorn i ens entreguem completament. Es confiar en què després de perdre la consciència funcionarem molt millor. Dormir és renéixer. Quan ens llevem semblem infants que veuen la llum per primer cop. Apareixem atordits a un nou món on hem d'ubicar-nos i se'ns ofereix l'oportunitat única de dissenyar la vida que comencem cada matí. 


Per fer això, no cal fer res gaire complicat. En comptes de saltar del llit i recomençar la nostra activitat de "persones ocupades" (fent avui el mateix que fèiem ahir...)  podem prendre'ns cinc minuts i declarar les nostres intencions per aquest dia. No per demà, ni per la resta de la vida : només per avui.


1 comentari:

  1. És important compactar, fer net, recapitular...

    Cal tornar a prendre consciència de què és important i què no, per no caure en cercles viciosos que no porten enlloc.

    ResponElimina