dimecres, 11 de febrer del 2009

Latitude







El monstre de la informació global dels últims temps, Google, segueix el seu camí cap al coneixement absolut sobre tots els éssers humans del planeta. Aquest cop és amb el seu nou aplicatiu Latitude. Aquest servei utilitza la xarxa GSM tradicional de telefonia mòbil per calcular latències i determinar mitjançant triangualització la posició aproximada del teu mòbil. Després a través de la connexió Wifi o GPRS transmet la teva posició al seu servidor i la publica per a què els teus amics puguin saber on pares. De moment només es pot utilitzar a través de dispositius mòbils per mantenir la teva privacitat i aporta a la vegada una gran quantitat de restriccions de seguretat. Tots sabem que el dret a la intimitat és molt protegit per la majoria de la gent. Com es pot veure, l'error aproximat dependrà bàsicament del nombre d'antenes de telefonia mòbil que hi hagi a la zona. Així per exemple a Girona l'error és d'1km mentre que al centre de Barcelona és només de 50m.

Doncs ja ho sabeu! No haureu de preguntar més "on ets?". Només haureu de seguir-me a través del vostre dispositiu mòbil, previ permís, si voleu saber on sóc.


2 comentaris:

  1. Bufff!!! L'era del coneixement... I la fi de la intimitat?

    ResponElimina
  2. Certament i com que ha de ser necessariament així, val més acostumar-s'hi i ser-hi abans que t'enganxi amb els pixats al ventre :D

    ResponElimina